Stafilococul auriu, dușmanul invizibil. Ce trebuie să știm despre el ?

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Stafilococul auriu. Infecția cu stafilococ auriu nu este de neglijat. Medicii spun că dintre toți stafilococii, Staphylococcus aureus este cel mai de temut fiindcă are un mare potențial de a deveni patogen.

De aceea, acesta este principalul vinovat al multor infecții, unele mai puțin severe, altele însă grave. Mai exact, principalele infecții, boli care pot lua naștere din pricina acestuia sunt: faringită, bronșită, pneumonie, artrită, acnee, furuncul, foliculita etc. Mai grav este că atunci când organismul uman este slăbit, când imunitatea nu este la cote normale, acesta stafilococ auriu poate să provoace daune serioase în corp și să ducă la apariția unor complicații serioase așa cum este meningita, septicemia, endocardita.

Cu toate acestea, acest stafilococ este prezent pe pielea și mucoasa nazală și nu produce niciun simptom, în cazul oamenilor sănătoși. Concret, stafilococul auriu stă la originea infecţiilor nozocomiale şi a toxiinfecţiilor alimentare. Când stafilococul auriu trece în sânge, se poate fixa în articulaţii, oase, plămâni sau inimă. Infectarea acestor organe poate duce la deces.


Sunt însă persoane care au un risc crescut de a face complicații. Aceștia sunt nou-născuții, bolnavii cu boli cronice: cei cu boli de inimă, cu diabet zaharat, cu cancer, femeile gravide sau cele care alăptează, sau cei care au răni deschise. De foarte multe ori, acesta stafilococ este și cauza infecțiilor intraspitalicești. Explicația este aceea, că spitalele pot să devină adevărate surse de infecții, din cauza numărului mare de pacienți bolnavi.

Nu în ultimul rând el este responsabil și de intoxicații alimentare. De exemplu, dacă consumi un aliment contaminat cu toxine produse de stafilococul auriu poți să ai manifestări precum sunt: diaree, dureri mari de cap, stări de vomă, greață, dureri abdominale. Pentru a evita aceste neplăceri stomacale care te vor ține la pat pentru câteva zile, ai mare grijă la igiena alimentară. Spală tot ceea ce consumi, așa cum și mâinile trebuie să fie mereu curate când mănânci.


De asemenea, stafilococul auriu este responsabil de o serie de probleme dermatologice, inclusiv de apariția furunculului. Primul semn al infectării cu stafilococ auriu este apariţia pungilor cu puroi pe diferite zone ale pielii. Furunculul reprezintă infecţia foliculilor piloşi și se manifestă prin umflături, durere și roșeață. De asemenea, stafilococul auriu stă la originea a peste 70% dintre infecțiile cu panarițiu. Panariţiul înseamnă acumularea de puroi în regiunea unghiilor.

Întotdeauna tratamentul pentru stafilococul auriu se bazează pe antibiotice, dar numai după ce la analizele de sânge a fost confirmată prezența bacteriei.Stafilocoocul nu se curata din organism asa de usoar si antibioticile nu pot fi luate mai mult de 7 zile asa ca recomand urmatoarea schema de tratament cu rezultate foarte bune .

Immun-Assist 3/zi
Pure Cordyceps 3/zi

Tratamentul se administreaza pana nu mai este detectat la analize.