Osteoporoza: prevenire și tratament

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Osteoporoza este o boală ce afectează scheletul, caracterizată printr-o scădere a densității osoase, însoțită de deteriorarea structurii oaselor, ceea ce generează un risc crescut de fragilitate.       

Prevenirea osteoporozei

Prevenirea osteoporozei permite reducerea cu 50% a riscurilor de fracturi asociate cu această afecțiune. Obiectivul principal constă în prevenirea fracturilor, dar și a durerilor de spate cauzate de tasarea vertebrelor.

Iată câteva sfaturi pentru menținerea rezistenței osoase:

– Calciul este un component esențial pentru sistemul osos și nu trebuie să lipsească din alimentație. Laptele, tonul, somonul, legumele cu frunze verzi ne ajută să păstrăm calitatea structurii osoase.

– Vitamina D3 este necesară pentru absorția eficientă a calciului și pentru menținerea unei concentrații normale a calciului și fosforului în circulația sanguină. Vitamina D se formează în piele prin expunerea la razele solare. Mai poate fi obținută din alimente precum: peștele gras, somonul, sardine, ouă, ficat și cereale.

– Activitatea fizică: alergatul, joggingul, plimbările, dansul și antrenamentele cu greutăți sunt exerciții care stimulează oasele mai mult decât alte sporturi (înotul, de exemplu). Exercițiile fizice scad și riscul căderilor prin îmbunătățirea echilibrului.

– Evitarea consumului de alcool și renunțarea la fumat. Ambele scad capacitatea organismului de a absorbi calciul, grăbind pierderea masei osoase.

Alte sfaturi utile:

–  Evitarea supraponderalității;

–  Evitarea căderilor;

–  Evitarea ridicării de greutăți mari.

Tratament

Odată instalată boala nu mai este posibilă refacerea masei osoase. Tratamentul se axează pe încetinirea evoluției bolii, prevenirea fracturilor, combaterea durerii și constă în:

– O alimentație bogată în calciu, vitamina D și proteine;

– Corset / brâu ortopedic;

– Fizioterapie;

– Suplimente de calciu și vitamina D.

Cordyceps Sinensis Pure 1/zi preventiv sau 3 zi in cazuri grave.

 

Dr.Valentina PopCordyceps Sinensis