Cancerul ovarian

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Descriere Cancerul ovarian:

Cancerul ovarian este a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual in lume, aproximativ 125.000 de victime. Cele mai multe cazuri de imbolnavire le intalnim in SUA si Europa de Nord, iar cele mai putine in Africa si Asia. Riscul de imbolnavire, poate creste odata cu inaintarea in varsta, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Cancerul de ovar este o afectiune depistata intr-un stadiu avansat, deoarece nu prezinta simptome specifice. Prezinta o evolutie rapida si pot apare recidive dupa un tratament considerat radical. De aceea, cancerul ovarian este considerata a patra cauza de mortalitate de cancer la femei. In romania, este a doua cauza de imbolnavire, prima fiind cancerul de col uterin. Medicii si specialistii incearca gasirea unor noi metode de tratament pentru a depista cat mai timpuriu acest cancer. Prognosticul se pune in functie de stadiul in care se aflapacientul. De cele mai multe ori este avansat in momentul diagnosticului. Screening-ul pentru cancerul ovarian nu este atat de eficient pentru depistare. Cancerul de ovare este mai intalnit in tarile industrializate, in care femeile au putine sarcini.

Cauze Cancerul ovarian:

Principalele cauze care pot declansa cancerul ovarian sunt:

-inaintarea in varsta. De obicei pacientele in varsta sunt mai des diagnosticate in stadii avansate. Varsta medie de aparitie a cancerului ovarian este de 63 ani.
-cauze ereditare- persoane din familie care au suferit de cancer ovarian
-sindromul de cancer familial glanda mamara/ovar
-sindromul de cancer de colon nepolipos ereditar
-terapia hormonala de substitutie (THS)
-lactatia – influenta acestui factor nu este clarificata desi se sugereaza un oarecare grad de protectie comparativ cu femeile care nu alapteaza.
-scaderea fertilitatii este asociata cresterii riscului de cancer ovarian
-contraceptivele administrate pe cale orala
-ovariectomia, histerectomia, sterilizarea

Simptome cancerul ovarian:

Simptomele cancerul ovarian nu sunt chiar atat de deslusite. Manifestarile bolii sunt determinate de stadiul in care se afla pacientul. Cele mai intalnite simptome sunt:

disconfort abdominal

balonari si gaze

senzatie de plenitudine

eructatii

diminuarea apetitului si scadere in greutate

sangerarile pot apare din diverse motive: tumori active endocrin, stroma ovariana functionala, tumora uterina concomitenta, stroma ovariana functionala sau metastaza uterina.

ascita cu celule maligne (lichid in cavitatea peritoneala in care pot fi identificate celule neoplazice)

Diagnostic Cancerul ovarian:

Diagnosticul pozitiv de cancer ovarian se poate pune se punpe baza examenului clinic si al explorarilor paraclinice. Sunt necesare efectuarea urmatoarelor teste

1.Ecografia conventionala transabdominala.

2.Ecografia endovaginala – ofera pacientului un diagnostic sigur.

3.Ecografia tridimensionala (eco-3D) cea mai revolutionara metoda de a masura in special volumul tumorii si de a localizeaza topografic tumora in raport cu celelalte structuri din vecinatate.

4.Dopplerul color si Power doppler

5.Punctia eco-ghidata – practicata sub ghidajul ecosondei traditionale transabdominale sau al celei endovaginale.

6.Scannerul si RMN reda date cat mai concise despre canceruul de ovar.

8.Limfangiografia – utilizata pentru evaluarea bolnavelor cu cancer ovarian, evidentiind prinderea ganglionilor limfatici (pelvini, paraaortici, aortici).

9.Radiografia abdominala pe gol, irigografia, urografia, radiografia pulmonara pot da informatii asupra relatiilor de vecinatate ale tumorii ovariene, gradul ei de extensie loco-regionala sau evidentierea metastazelor.

10.Pelviscopia – ajuta la depistarea precoce a cancerului de ovar, fiind contraindicata in stadiile avansate.

11.Histeroscopia – reda informatii despre cavitatea uterina

13.Tomografia computerizata ajuta la depistarea nodulilor tumorali hepatici si pulmonari, mase tumorale abdominale si pelvine, invazia ganglionilor retroperitoneali, leziuni secundare cerebrale. insa metoda are limitele ei, neputand detecta mase tumorale sub 2 cm diametru. 14. Laparoscopia.

Tratament Cancerul ovarian:

Tratamentul Cancerului ovarian includ: chirurgia, chimioterapia si eventual radioterapia. Un rol important pentru tratarea cancerului ovarian il are tratamentul psihologic, suportiv si paleati. Procedurile chirurgicale sunt eficiente in scop curativ cat si pentru a stabili extinderea cancerului si pentru a se determina tipul histopatologic special. Se recolteaza fragmente de tesut pentru biopsie, care vor fi ulterior analizate de catre un medic anatomopatolog in vederea stabilirii particularitatilor histologice.

Una din cele mai importante si corecte proceduri este biopsia. Ea poate ajuta la stabilirea cu certitudine a diagnosticului. Uneori se poate efectua analize histologice foarte rapide, cat timp pacientul se afla inca pe masa de operatie, pentru a se stabili cat de mult trebuie eliminat din anumite tesuturi.

Un alt tratament eficient pentru cancerul ovarian este cel pe baza de ciuperci . Are rolul de a distruge celulele neoplazice care s-au extins in organism.

Immun-Assist 3/zi
Pure Reishi Red 3/zi
Pure Cordyceps Sinensis 3/zi
Agaricus Bazei Muril 3/zi

pentru schema de tratament personalizata va rog email la adresa de email mirela_wagner@yahoo.com