Ulcerul gastric

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Durerile de stomac vin si revin periodic? Ai grija sa nu descoperi, la un moment dat, ca e vorba despre un ulcer în stadiu avansat. Medicina moderna trateaza afectiunea doar pe baza de medicamente, cu conditia sa fie descoperita la timp.

     10% din populatia globului sufera sau a suferit de ulcer gastric si duodenal.

Ulcerul gastric se declanseaza atunci cand membrana care protejeaza stomacul se erodeaza. În mod normal, acest învelis protector este facut sa reziste agresiunii acide a sucurilor digestive, însa un dezechilibru intern produce o vulnerabilitate si face posibila aparitia ulcerului. O infectie cu bacteria Helicobacter pylori, unele medicamente antiinflamatoare, alimentatia nesanatoasa, fumatul sau consumul excesiv de alcool sunt cele mai importante cauze ale ulcerului gastric. Alti factori care pot avea un rol indirect sunt: stresul emotional prelungit, mostenirea genetica, obezitatea si înaintarea în varsta. Uneori, ulcerul gastric evolueaza fara simptome, dar, de cele mai multe ori, este însotit de dureri puternice în zona centrala sau superioara a abdomenului, dureri care se accentueaza în timpul noptii, dimineata sau atunci cand sari peste una din mese. În unele cazuri, se adauga si stari de oboseala, senzatie de greata, indigestie, respiratie greoaie, voma cu sange. Daca nu e tratat la timp, ulcerul gastric poate sa vina la pachet cu complicat ii periculoase, precum sangerari interne sau perforari ale intestinelor.

Cum te protejezi

     Daca suspectezi ca ai putea avea un început de ulcer, e important sa mergi cat mai repede la un control. În faza incipienta, problema se trateaza cu medicamente care scad secretia acida, pansamente gastrice sau antibiotice, în cazul infectiei cu bacteria Helicobacter pylori. Daca ulcerul se afla într-un stadiu avansat, probabil medicul varecomanda interventia chirurgicala care sa elimine tesutul afectat. Odata ce ai fost diagnosticata cu ulcer, trebuie sa fii mult mai atenta la alimentatie. Evita mesele copioase si alege în schimb patru-cinci gustari usoare pe zi. Evita consumul de alimente sau bauturi care cresc aciditatea gastrica: supa de carne, condimentele, fructele si legumele crude, rosiile, ceapa, bauturile carbogazoase sau dulciurile concentrate. Se poate lua cite 3/zi Red Reishi. Chiar daca simptomele au disparut dupa tratament, nu uita ca ulcerul poate recidiva daca nu esti atenta la factorii declansatori.

Primavara, durerile se accentueaza

     In aceasta afectiune, durerile revin sezonier, si un bolnav de ulcer le va resimti mai acut in anotimpurile de trecere: primavara si toamna. Intre cele doua sezoane, e posibil sa existe perioade lipsite complet de durere! Mai trebuie sa stii ca in cazul ulcerului gastric durerea apare dupa masa, aproximativ dupa 30-60 de minute de la ingestia de alimente.

Schema de tratament pentru ulcer este :

  • Henricium     3/zi
  • Red Reishi    3/zi
  • Cordyceps    3/zi

cos de cumparaturiClick pe cosul de cumparaturi pentru a comanda produse. Intrarea in magazinul virtual si inscrierea ca utilizator nu va implica cu nimic financiar. Pentru detalii despre procedura de cumparare intrati pe pagina CUM CUMPAR ?