Perimenopauza
Acest moment incheie perioada specifica menstruatiei si respectiv perimenopauzei sau premenopauzei (ambele preced menopauza). Dupa ce o femeie nu mai are menstruatie timp de un an de zile poate spune ca este la menopauza. Disparitia menstrei lunare marcheaza viata femeii prin diverse simptome de natura fizica sau emotionala. Inainte de a intra efectiv la menopauza ciclul incepe sa aiba dereglari, scade nivelul colagenului, ceea ce afecteaza elasticitatea pielii, apar bufeurile si insomniile sau transpiratiile in timpul somnului. Acestea sunt specifice perimenopauzei, cand incep schimbarile hormonale. In acea perioada pot aparea neplaceri in zona vaginului (infectii, iritatii), iar unghiile sau podoaba capilara sunt afectate si devin mai fragile. Se poate intampla ca ovulatia sa intampine dereglari cu cativa ani inainte de a intra la menopauza si tocmai de aceea anumite femei nu mai reusesc sa ramana insarcinate, desi inca mai au menstra. Daca menopauza se instaleaza inaintea varstei de 40 de ani, ea poarta denumirea de menopauza prematura.
Menopauza
Dupa 12 luni in care nu ai mai avut ciclu oficial ai intrat la menopauza. Nu e sfarsitul lumii! E doar o schimbare in viata ta si trebuie sa i te adaptezi. Depresii, nervozitate, modificari ale greutatii, oboseala, insomnii, bufeuri, uscaciune vaginala, oase predispuse fracturilor sau aparitiei osteoporozei, cam acestea sunt caracteristicile menopauzei. O femeie la menopauza este mai expusa riscului unor afectiuni legate de inima, uter, tiroida sau unui atac cerebral. Daca esti fumatoare e foarte posibil ca menopauza sa se instaleze mai devreme.
Red Reishi un bun supliment alimentar pentru menopauza
Ca sa eviti diverse probleme create de menopauza poti urma cateva sfaturi. Mai intai incearca sa nu te mai stresezi, deoarece stresul diminueaza nivelul de estrogen, un important hormon feminin (ovarian). Apoi trebuie sa incepi sa adopti o regula pe care o vei respecta cu sfintenie: miscarea fizca regulata. Mersul pe jos, sportul, dansul, toate te vor ajuta sa te simti mai bine, sa iti cresti rezistenta osoasa si astfel se poate mari nivelul de estrogen. In cazul dietei e necesar sa acumulezi cat mai mult calciu din alimentatie si suplimente, vitamina C si cauta hormonii vegetali pe care ii regasesti in produsele din soia. Mananca mai multa telina si categoric multe fructe. Si acizii grasi sunt la fel de importanti pentru o femeie aflata la menopauza. Ii gasesti in macrou, somon, sardele, cereale integrale, nuci, etc. Incearca usor, usor sa renunti la cafea, bauturi cu cofeina, cola, alcool, tutun si bea multa apa in fiecare zi. Ca sa iti fie mai usor sa infrunti simptomele specifice menopauzei ai putea sa cauti si suplimente pe baza de ciuperca care au rezultate foarte bune de exemplu Red Reishi lund zilnic 2 pastile nu vei mai simti sintomele menopauzei .
Dr. Prof. MIrela Wagner
Click pe cosul de cumparaturi pentru a comanda produse. Intrarea in magazinul virtual si inscrierea ca utilizator nu va implica cu nimic financiar. Pentru detalii despre procedura de cumparare intrati pe pagina CUM CUMPAR ?