Infectie cu stafilococ, bacterie Gram pozitiva.
Stafilococii sunt prezenti in aer, in apa si pe toate suprafetele; omul ii gazduieste in fosele nazale, intestin, glandele sudoripare si pe piele. Stafilococul este un germene piogen (capabil sa provoace formarea puroiului). Specia cel mai des responsabila de infectii este Staphylococcus aureus sau stafilococul auriu.
Infectiile cu stafilococ pot fi contagioase si se transmit direct (prin contact cu focarele cutanate infectate) sau indirect (prin intermediul mainilor). Ele sunt favorizate de alcoolism, de denutritie, de diabetul zaharat, de o stare de debilizare care urmeaza unei interventii chirurgicale, de introducerea in organism a unui corp strain (proteza, ac de injectie) si apar cel mai frecvent la copiii mici si la persoanele foarte in varsta. Stafilococul este adesea cauza unor infectii nozocomiale (intraspitalicesti).
Exista doua tipuri de stafilococie, supurativa si nesupurativa. Deci neaparat trebuie sa faci analize de laborator si sa stai de vorba cu dermatologul tau.El va sti cu siguranta tratamentul ce va trebui sa-l urmezi in baza analizelor de laborator.
Medicamentatia cu Ciuperci
Cordycepsul, Agaricus, Immuno-Assist sunt eficace in infectiile provocate de majoritatea stafilococilor, fiind folosite exclusiv in tratamentul acestora.
In ultimii ani s-au dezvoltat tulpini de S. Aureus si mai ales S. Epidermidis rezistente la meticilina. Acesti germeni sunt, in acelasi timp, rezistenti la toate penicilinele si cefalosporinele, la streptomicina si tetraciclina, dar sunt sensibili la vancomicina, teicoplanina sau la rifampicina asociata cu ciprofloxacina sau trimetroprim – suflametoxazol. Rezistenta stafilococilor la meticilina se datoreste, probabil, incapacitatii antibioticului de a ajunge la locul de actiune sau deficitului unor receptori specifici de la nivelul membranei citoplasmice bacteriene. Rezistenta unor germeni gram-negativ – Neisseria, Enterobacteriaceae, Pseudomonas este atribuita faptului ca penicilinele antistafilococice nu pot traversa peretele exterior al celulei, ca si unei afinitati reduse pentru proteinele membranare specifice.
Tratamentul cu ciuperci a dat rezultate foarte bune in toate tipurile de stafilococi.
De exemplu la stafilococ aureus tratamentul este :
Cordyceps 3/zi
Immuno-Assist 3/zi
Acest tratament se face timp de 6 luni chiar daca Stafilococul nu mai exista.
Click pe cosul de cumparaturi pentru a comanda produse. Intrarea in magazinul virtual si inscrierea ca utilizator nu va implica cu nimic financiar. Pentru detalii despre procedura de cumparare intrati pe pagina CUM CUMPAR ?