Ce este boala Alzheimer ?

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Ce este boala Alzheimer ?

boli, stiri

Incidența bolii Alzheimer este în creștere destul de bruscă la nivel mondial, dar cunoștințele noastre cu privire la această afecțiune devastatoare rămân totuși incomplete. În efortul de a dezvolta tratamente mai eficiente, cercetătorii au început să exploreze noi teorii cu privire la cauzele acestei afecțiuni. Una dintre cele mai recente și mai promițătoare teorii cu privire la cauzele acestei afecțiuni este cea care prezintă Alzheimerul drept o boală infecțioasă, cauzată de microbi patogeni, cum ar fi fungi, bacterii și virusuri.

Ce este boala Alzheimer?

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă progresivă, care este convențional înțeleasă ca fiind ireversibilă. Aceasta se caracterizează prin pierderea memoriei, demență, tulburări cognitive și prezența plăcilor de amiloid în creier. Aproximativ 5 milioane de persoane cu vârste de peste 65 de ani sunt diagnosticate cu Alzheimer în SUA, alături de alte 200.000 cu vârste sub 65 de ani. Estimările arată că numărul va crește cu 10 milioane în următorii 35 de ani. În plus față de cei diagnosticați, această boală schimbă viețile a mai mult de 15 milioane de membri ai familiilor sau îngrijitori implicați. Anual, cheltuielile estimate pentru bolnavii de Alzheimer sunt de aproximativ 440 de miliarde de dolari, iar dacă nu vor fi făcute progrese în determinarea cauzei și a tratamentului, suma se va apropia, până în anul 2050, de 1 trilion de dolari. The Centers for Disease Control & Prevention raportează că Alzheimerul este a șasea cauză de deces în SUA, însă există voci care ar plasa afecțiunea chiar pe locul al treilea, după bolile de inimă și cancer.

Ce se întâmplă dacă Alzheimerul este o boală infecțioasă?

Boala Alzheimer a fost identificată și diagnosticată cu peste 100 de ani în urmă. Din acel moment, ideile cu privire la patologia și tratamentul bolii și-au mutat accentul cauzal de la plăcile de amiloid din creier, către anumite proteine, genetică, inflamație, disfuncții mitocondriale cauzate de medicamente, precum și mecanisme influențate metabolic. Recent, un grup de 33 de cercetători și-au unit forțele pentru a sensibiliza cu privire la o piesă de puzzle neglijată în boala Alzheimer: corelația dintre manifestarea acestei boli și lumea microbiană. O boală infecțioasă este cauzată de un microb patogen și poate fi răspândită în mod direct sau indirect. De-a lungul secolului trecut, ratele bolilor infecțioase au scăzut, în special datorită progreselor sanitare, de vaccinare și tratament. Din punct de vedere istoric, odată ce o boală a fost identificată ca fiind de origine infecțioasă, protocoalele de prevenire și tratament au fost rezolvate cu succes.

Teorii microbiene cu privire la boala Alzheimer

Cercetătorii au creat cu succes plăci senile asociate cu Alzheimerul prin infuzia de lichid diluat de la pacienții cu această afecțiune la șoareci. Rezultatele evidențiază o patogeneză-cheie pentru boli neurodegenerative la șoareci și deschid căi de cercetare la subiecții umani. Diabetul zaharat de tip 2 și boala Alzheimer Legătura dintre Alzheimer și diabetul zaharat de tip 2 arată că ambele boli prezintă inflamație locală și amiloidoză, fiind asociate cu prezența unei comunități microbiene comune, care include Chlamydophyla pneumoniae, Helicobacter pylori și spirochete. Parodontoza și boala Alzheimer Există o corelație între diagnosticul de Alzheimer și parodontoză. Cercetătorii au descoperit că microbii care trăiesc în biofilmul din placa dentară invadează creierul prin sânge sau nervi periferici și promovează inflamația la nivelul sistemului nervos central, cunoscută ca fiind asociată cu declinul cognitiv. Virusul herpes simplex și Alzheimerul Virusul de tip herpes simplex 1 (HSV1) a fost asociat pentru prima dată cu Alzheimerul acum aproape 35 de ani. Această ipoteză a fost făcută plauzibilă atunci când cercetătorii au descoperit o tehnică pentru a testa HSV1 în creierul uman, identificând și o corelație semnificativă între pacienții cu virusul primar sau reactivat și diagnosticul de Alzheimer. Ateroscleroza și boala Alzheimer Ateroscleroza a fost comparată cu Alzheimerul deoarece ambele boli prezintă inflamație, sunt asociate cu infecții virale și bacteriene și se caracterizează prin formarea plăcii. Cercetătorii susțin ipoteza că ambele sunt cauzate de o provocare imună cronică (infecție), care induce placa de protecție a organismului împotriva agenților infecțioși. Biotoxinele și boala Alzheimer A fost realizată o conexiune între expunerea biotoxinelor și un tip distinct de Alzheimer, care afectează persoanele mai tinere și include tulburări de vorbire, afectarea capacității de a citi, incapacitatea de a interpreta informațiile vizuale și chiar deficiențe motorii. Acest tip de Alzheimer este „cortical“ și a fost numit în literatura de specialitate drept „boala inhalatorie Alzheimer“, o manifestare a sindromului inflamator cronic, ce rezultă din expunerea la biotoxine.

Ce putem face dacă Alzheimerul este o boală infecțioasă?

Având în vedere povara fizică, mentală, emoțională și financiară pe care Alzheimerul o pune asupra oamenilor, există o mare nevoie de a fi proactiv. În cazul în care patogeneza Alzheimerului include o componentă infecțioasă trecută cu vederea, sunt multe lucruri pe care le poți face începând de astăzi pentru a reduce șansele de a contacta această boală neurodegenerativă. Nu este incorect să spunem că „sănătatea“ este cel mai bun mod de a lupta împotriva infecțiilor, dar mai precis e nevoie de un sistem imunitar funcțional. Cel mai bun mod de a sprijini sistemul imunitar și starea generală de sănătate este de a asigura organismului informațiile cu ajutorul cărora acesta trebuie să funcționeze. Primirea de informații este influențată de starea generală de sănătate a intestinului. Astfel, se recomandă evitarea produselor alimentare care conțin conservanți și ingrediente artificiale și consumul de alimente cât mai naturale. Reconectarea cu ritmurile tale circadiene naturale pentru a facilita dezvoltarea, repararea și curățarea celulară în organismul tău este extrem de importantă în sprijinirea imunității. Exercițiile fizice moderate și frecvente sprijină funcționarea rețelei vasculare și ajută la livrarea de substanțe nutritive pentru celule și la eliminarea deșeurilor. Sinteza vitaminei D prin expunerea moderată la soare reprezintă o parte importantă a sănătății generale, iar petrecerea timpului în medii naturale te expune la comunități microbiene de susținere a imunității și te scutește de stresul cronic. Nu în ultimul rând conectarea socială și stabilirea unor scopuri pot avea o influență benefică profundă asupra sistemului tău imunitar. Așadar, cu toate că Alzheimerul este o boală multifactorială și are mai multe cauze, recunoașterea faptului că poate fi rezultatul unei infecții progresive și cronice poate iniția noi opțiuni de tratament pentru acestă boală neurodegenerativă.

Tratament naturist:

Contactați-ne:

0740 669 930

tratament_naturist@yahoo.com

diferite ciuperci