Coxartroza

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Coxartroza

boli, stiri

In coxartroza intervin ca factori preponderenti: degradarea cartilagiilor sau a oaselor articulare si presiunile exercitate asupra articulatiei.

Suprafetele articulare sunt mentinute in contact prin capsula articulara care este captusita in interior cu un strat subtire, bine vascularizat numit sinoviala. In jurul capsulei articulare sunt ligamente si musculatura periarticulara puternica. Sinoviala secreta un lichid (lichidul sinovial) care lubrefiaza articulatia si hraneste cartilagiul articular de pe suprafetele articulare osoase. Starea biologica a cartilagiului articular depinde de nutritia celulelor cartilaginoase, a metabolismului substantei fundamentale si de posibilitatea de regenerare in conditii de mecanica normala sau patologica.

Coxartroza este o boala artrozica, de uzura a articulatiei soldului (articulatia coxofemurala), foarte solicitata in viata de toate zile la mers, stat in picioare si prin “incarcarea” permanenta in cazul obezitatii. Pe masura inaintarii in varsta, aceasta articulatie se degradeaza treptat si ireversibil. Primele simptome apar de obicei in jurul varstei de 40 de ani. La 90 de ani practic toti avem coxartroza!

Factorul mecanic – presiunea exercitata asupra articulatiilor – este bine cunoscut datorita lucrarilor lui Pauwels. Cand ne sprijinim pe ambele picioare, fiecare sold suporta cate o jumatate din greutatea corpului (minus cea a membrelor inferioare). Cand mergem, fiecare sold suporta pe rand intreaga greutate a corpului, minus greutatea membrului inferior „incarcat” (un membru inferior are cca. 10-15 kg greutate). Fortele ce actioneaza asupra articulatiei soldului supun tesuturile articulare la presiuni permanente.

Coxartroza apare ca un defect al stricarii echilibrului dintre tesuturile osteoarticulare si presiunile mecanice exercitate asupra articulatiei.

Didactic, putem vorbi despre coxartroze primare, din cauza alterarilor metabolismului tesuturilor articulare de cauze diverse, uneori necunoscute („idiopatice”) si coxartroze secundare, cauzate de unele leziuni traumatice articulare, infectii cronice si acute, modificari ale bazinului sau tulburarilor de statica.
Din punct de vedere al gravitatii leziunilor putem vorbi despre coxartroze incipiente sau avansate.

In coxartroza incipienta simptomul cel mai precoce este durerea si oboseala la mers. Aceleasi simptome le putem insa intalni si in alte suferinte ca sciatica, diverse nevralgii, tendinite sau bursite, fracturi, tumori, oscite de vecinatate, hernii sau chiar afectiuni ale genunchiului. Testele de laborator sunt in limite normale, radiografia putand arata o pensare a interliniei articulare, geode osoase in capul femural sau osteofite.

In coxartroza avansata examenul clinic si examenul radiologic ne sugereaza degradari articulare clare, de mai multe tipuri.

Coxartroza nu se vindeca

Tratamentele au drept scop inlaturarea factorilor patogenici ai artrozei si crearea conditiilor de regenerare articulara. Actiunile terapeutice vizeaza in principal suprimarea durerii, suprimarea contractiilor musculare, scaderea presiunilor mecanice si mentinerea mobilitatii articulare.
Multi pacienti ne intreaba cum se pot vindeca. Coxartroza, din nefericire, nu poate fi vindecata. Este o artroza degenerativa cu evolutie spontana spre agravare. Exista insa posibilitati de ameliorare.

Terapiile alternative includ:

  • Cordyceps Sinensis 6/zi
  • Immun Assist 3/zi
  • Red Reishi 3/zi

Tratamentul se administreaza 6 luni dupa care se merge toata viata cu 1/zi Cordyceps .

Contactați-ne:

0740 669 930

tratament_naturist@yahoo.com

diferite ciuperci