Aciditatea Gastrica

certificate
organic

nu conțin
aditivi

fără agenți
de conservare

Arsurile in capul pieptului, durerile de stomac, senzatia de balonare

 

Arsurile in capul pieptului, durerile de stomac, senzatia de balonare pot fi cauzate de stres, alimentatia dezordonata, precum si de unele obiceiuri, cum ar fi fumatul. Boala apare mai des dupa 40 de ani si la barbati, spun medicii gastroenterologi.

Senzatia de balonare ori de regurgitare, insotita de o greutate in zona abdomenului si de arsuri in capul pieptului, poate sugera existenta bolii de reflux gastroesofagian. Inseamna ca “inelul” muscular care face legatura intre esofag si stomac este slabit si permite alimentelor sa treaca inapoi din stomac in esofag. In mod normal, acest inel (sfincter cardia) permite trecerea alimentelor doar din esofag in stomac.

Fast food-ul, o cauza

Medicii gastroenterologi spun ca exista mai multi factori care pot duce la aparitia bolii, care afecteaza un sfert din populatia Romaniei. In primul rand alimentatia dezorganizata, cu combinarea gresita a alimentelor si bogata in mancaruri grase – fast food, creste riscul de reflux gastroesofagian. Poate fi insa vorba si de o hernie hiatala, adica o slabire a sfincterului dintre esofag si stomac.

Stresul creste aciditatea stomacului

Stresul s-a mai dovedit a fi o resursa importanta in aparitia afectiunii. Astfel, un studiu amplu, realizat in 2009 de Universitatea de Stat din New York, SUA, a aratat o legatura directa intre evenimentele stresante si bolile digestive, in special boala de reflux gastroesofagian. Stresul puternic duce la cresterea aciditatii stomacale, care erodeaza mucoasa gastrica intr-un ritm mai alert decat se poate ea regenera.

Fumul de tigara slabeste inelul dintre stomac si esofag

Si fumatul sau consumul excesiv de cafea si de alcool pot agrava senzatia de balonare si de arsura in capul pieptului, deoarece sunt iritanti puternici pentru mucoasa gastrica. In plus, fumul de tigara slabeste si relazeaza fortat sfincterul dintre esofag si stomac. Cei care au probleme digestive pot incerca sa bea cafea la filtru, si nu la ibric, deoarece zatul contine sunstante iritante pentru stomac, care cresc aciditatea, sustin nutritionistii. Stiai ca si persoanele supraponderale sunt la risc de a dezvolta o boala de reflux gastroesofagian? Aparitia tulburarii are cauze strict mecanice: se face o presiune intraabdominala mult prea mare, alimentele din stomac fiind impinse inapoi spre esofag.

Bea cel mult 3 cafele zilnic si mananca mai multe fibre

Boala de reflux gastroesofagian poate fi controlata prin schimbarae obiceiurilor alimentare si de stil de viata: renunta la sandvisurile de la fast-food, nu consuma alcool decat ocazional, nu fuma si nu bea mai mult de 2-3 cafele zilnic (si acelea la filtru).

In plus, medicii gastroenterologi recomanda mesele bogate in fibre vegetale, care usureaza digestia. Atunci cand disconfortul apare, pot ajuta suplimentele pentru arsuri gastrice. Pentru prevenirea aparitiei neplacerilor, preventiv se pot administra suplimente pe baza de extract de lemn dulce. Lemnul dulce este folosit pentru proprietatile sale emoliente de peste 2.000 de ani. Acesta grabeste vindecarea ulcerelor prin actiunea benefica asupra mucoasei digestive. In combinative cu carbonatii de calciu si de magneziu, extractul de lemn dulce neutralizeaza rapid excesul de acid gastric.

Un tratament pe baza de ciuperci este

Red Reishi 3/zi
Hericium 3/zi
Tratamentul se administreaza minim 3 luni.